Skip to content

Sports Gallery

Начало Новини Антъни Иванов с исторически успех зa родното плуване - осмо място в света !!!
Антъни Иванов с исторически успех зa родното плуване - осмо място в света !!! Е-мейл
Автор Администратор   
07 ноември 2017
  6th FINA World Junior Swimming
Championships 2017
 > Men 200m Butterfly
> 3rd place : Antani Ivanov ( BUL) 1:57.54
The dreams come true !🍀
Congratulations Antani !
 
Пример  

 Антъни Иванов с исторически успех зa
родното плуване - осмо място в света !!!
  Пример
 
 Антъни Иванов се класира на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на световното първенство по плуване в Будапеща. Българският състезател (единствения юноша в този финал !!! ) плува редом до световни и олимпийски величия в дисциплината и завърши с 1:55.98, оставайки с много малко от датчанина Брьомер. Титлата грабна олимпийският шампион от Лондон Чад Льо Кло - 1:53.33, който изпревари местния любимец Ласло Чех. Южноафриканецът, който е единствения плувец, нанесъл загуба в тази дисциплина на великия Майкъл Фелпс започна с убийствено темпо. Той имаше аванс от над секунда пред Чех след първите 100 метра, а в края удържа атаката на унгареца. Даия Сето, който влезе с най-добър резултат от полуфиналите, грабна бронзовия медал с 1:54.21, а зад него остана втората надежда на домакините Тамаш Кендереши.
 Това беше четвъртият случай, в който българин се класира сред осемте най-добри на световно първенство след това на щафетата 4 по 100 м свободен стил от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст) .
  Великолепното представяне на нашето 18 годишно момче е закономерен резултат след изключителните му успехи през последните години , постигнати с много труд и постоянство ! Голямата цел за Антъни през тази година е световното за юноши в Индианаполис , където той е един от фаворитите за титлата и стискаме палци за това ! Да е жив и здрав , сигурни сме в неговите успехи !
  Поздравяваме Антъни за историческото представяне  (винаги сме вярвали в неговия талант  - преди две години взе приза на sportsgallery за най-добър млад спортист в плуването) , поздравяваме родителите и треньорите му ! Успех !!!
 
< Предишна   Следваща >
  • English
  • Български