Skip to content

Sports Gallery

Начало Новини
Новини
Станка Златева сложи край на една прекрасна приказка в българската борба Е-мейл
Автор Администратор   
02 декември 2017
 Петкратната световна шампионка Станка Златева обяви, че слага край на състезателната си кариера заради травма.

„Контузията, която ме мъчи от години, този път не ми позволи да продължа – заяви двукратната олимпийска вицешампионка. - Лечението бе дълго и това не ми даде шанс да се подготвя за олимпийската квалификация през април. И щом няма да мога да се състезавам на игрите в Рио, е логично да спра сега. Никой не може да победи времето и аз не съм изключение. Приемам го за нормално. Все някога трябваше да се случи.”
Сребърната медалистка от игрите Пекин 2008 и Лондон 2012 имаше болки в гърба, появили се през лятото, още преди първите европейски игри Баку 2015.

Все пак Златева ще остане близо до любимия си спорт. От Българската федерация по борба и бе предложен треньорски пост в националния ни отбор за кадетки.

„Да, така е – призна най-титулуваната ни състезателка. - Започвам ново предизвикателство. Дано имам късмет, да продължа да съм успешна, да побеждавам, но вече чрез моите състезателки.”

     Екипът ни сърдечно желае успех на Станка Златева в треньорската професия.Страшно много и благодарим за огромната радост,която ни носеше като състезателка! И вярваме,че все пак ще превземе Олимпийският връх, макар и като треньор!Успех !!!

 
Още...
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 6 - 6 от 7
  • English
  • Български